Fit for kids

Fit for kids

Lopen, springen, gooien, duwen, trekken,…. zijn bewegingen die jonge kinderen van nature graag doen. Naarmate we wat ouder worden en vaker gaan zitten komt dit er helaas steeds minder van.

In ons ‘Fit for Kid’s programma gaan we kinderen meer laten bewegen, zelfvertrouwen laten opbouwen, leren samenwerken, en bovenal, plezier te leren vinden in dit alles!

CrossFit is niet alleen een sport, het is ook een levensstijl en een hechte internationale community. Kinderen horen daar ook bij.

Tijdens onze ‘Fit for Kids’ lessen leren we op een speelse wijze kinderen op een correcte en functionele manier bewegen  en zich tegelijk sociaal ontwikkelen.  Zo leggen we een basis die ze dan later zowel in het dagelijke sleven en allerlei andere sporten kunnen gaan toepassen. Zo kunnen we hen ook een stukje zelfzekerder maken.  Onderzoek toont zelfs aan dat de schoolresultaten verbeteren van kinderen die voldoende bewegen.

Voordelen

  • Functioneel fitter, sneller en sterker
  • Veilig en ergonomisch leren heffen

  • Mentaal sterker worden
  • Belang leren inzien van bewegen en gezond eten

  • Leren doorzetten als iets zwaar of moeilijk wordt
  • Zelfvertrouwen vergroten

Sport als levenswijze

Het vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze er zelf de voordelen voor hun lichaam en gezondheid van inzien. De kans is dan immers groot dat sport een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” vinden.

Praktisch

De lessen gaan door op woensdagnamiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Ze staan open voor kinderen van 6 tot 15 jaar maar zijn wel opgesplitst in 2 leeftijdscategorieën.

Hou ons zeker ook in het oog, want wij organiseren tijdens de schoolvakanties ook extra ‘Fit for Kids’ kampjes.

Uurrooster

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
14:00 - 15:00
Fit for Kids
14:00
15:00

Woensdag

  • Fit for Kids
    14:00 - 15:00
No events available!