Dries Jacobs    

Dries Jacobs    

Coach/PT

Dries geeft CrossFit lessen en je kan bij hem terecht bij al je vragen i.v.m. gewoonte verandering, motivatie en mindset.

Introductie

Coach Dries

Zijn obsessie met “human optimisation” heeft hem de laatste 6 jaar gedreven om mentors te zoeken die hem de nodige skillsets konden aanreiken om het meeste uit zijn lichaam en uit het leven te halen. Als coach bij CrossFit Leuven deelt hij graag wat hij geleerd heeft.

Q: Hoe lang doe je al CrossFit?

Ik ben met CrossFit gestart in 2012. Voor mij is het vooral begonnen om te kijken hoe ver ik precies kon gaan. Ik deed reeds een aantal jaren vechtsport en ik merkte dat ik klaar was om mijn lichaam tot het uiterste proberen te drijven. Zoals een van de atleten onlangs gezegd had: om “tight & lean” te worden.

Ik had uiteraard al wat opzoekingswerk gedaan en thuis getraind met een zelfgemaakte zandzak. Ik vermoedde dus al sterk dat dit iets voor mij was en ik ben er dan ook als zot ingevlogen. Een tijd later ben ik ook begonnen met training te geven.

Q: Welke sporten heb je hiervoor nog beoefend?

Vooral vechtsporten:

Ik wisselde af tussen de technische varianten en de eerder harde varianten. Telkens weer om te kijken hoe ver ik kon gaan.

Q: Wat passioneert je nog buiten CrossFit?

De passie die mij bij CrossFit heeft gebracht drijft mij verder op allerlei andere aspecten. De vraag: “hoe ver kan ik gaan als ik me niet limiteer?” Mindset, voeding, relaties en ondernemerschap, daar kan ik niet genoeg van krijgen. “How far can I go?”

Q: Wat vind je het leukste aan CrossFit?

Voor mij draait het vooral rond het leren van de bewegingen. Het gevoel dat je krijgt als je merkt dat een beweging juist zit, die bewustwording geeft mij een kick. Ook het community aspect is super motiverend. Een groep mensen die allemaal samen op weg zijn naar een sterker versie van zichzelf is een unieke ervaring en zorgt er ook voor dat het véél gemakkelijker is om door te zetten als de workouts echt lastig worden.